Organisatie

Media Groep Limburg (MGL), onderdeel van Mediahuis, is het toonaangevende mediabedrijf in Limburg. Met haar nieuwsmerken De Limburger, VIA Limburg, WijLimburg en Limburgvac bereikt ze online, mobile en in print meer dan 700.000 nieuwsconsumenten. Media Groep Limburg telt ruim 300 medewerkers. Haar hoofdkantoor is gevestigd in Sittard.

De strategie van MGL is gericht op het verder uitbouwen van haar leidende positie in Limburg. Hiervoor zijn twee routes uitgezet. Enerzijds werkt ze continu aan het vernieuwen en verbeteren van haar digitale portfolio, anderzijds wil ze van haar vlaggenschip De Limburger niet alleen het grootste, maar ook het beste en meest gevarieerde regionale nieuwsmerk van ons land maken.

Afdeling

De afdeling Sales van Media Groep Limburg heeft een heldere ambitie: met de nieuwsmerken De Limburger, 1Lokaal, WijLimburg en LimburgVac haar positie als marktleider in Limburg behouden en waar mogelijk verder uitbouwen. De ontwikkelingen op de markt van media advertising volgen elkaar snel op en dagen de afdeling Sales voortdurend uit om te blijven werken aan een optimale mix van mediaproducten voor haar adverteerders. Met de vacaturesite Limburgvac, het platform WijLimburg, de dag- en weekbladen bouwt MGL aan een communicatieplatform voor werkgevers en werkzoekenden.

Functie

Voor deze functie van Accountmanager Arbeidsmarkt sta jij aan de basis van een groeimarkt. Jij bent verantwoordelijk voor een belangrijke bijdrage in de omzet en ontwikkeling van het portfolio arbeidsmarkt. Als volwaardig gesprekspartner adviseer je jouw klanten hoe zij doeltreffend kunnen profiteren van ons media-aanbod, zowel in print als online. Je denkt mee en adviseert hen over de te voeren mediastrategie ten behoeve van hun vraagstukken op de Limburgse arbeidsmarkt. Je bent pas tevreden als je alles gedaan hebt om de klant goed te adviseren ten behoeven van de werving van personeel of bevorderen van het arbeidsmarktimago van bedrijven en organisaties. Daarnaast geef je op proactieve wijze vorm aan relatiebeheer en netwerken en werf je nieuwe klanten. Je ontwikkelt voortdurend nieuwe producten en diensten die afgestemd zijn op de behoeften van de klant. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s van sales en marketing om de klant zo goed mogelijk te bedienen. Het is een functie met vrijheid en afwisseling, maar ook met veel verantwoordelijkheid.

Functie eisen

Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau op het gebied van commercie en je hebt kennis van marktontwikkelingen op gebied van de (regionale) arbeidsmarkt. Je fungeert als kennis- en sparringpartner voor klant en organisatie als het gaat om arbeidsmarkt. Je bent ondernemend, salesgericht, innovatief en creatief. Je heb de ambitie dit platform uit te bouwen en daar een pro-actieve rol in te spelen, je enthousiasmeert en toon initiatief.
Vanuit je achtergrond en ervaring heb je uitgebreide ervaring opgedaan in vergelijkbare rollen in sales of business development, bij voorkeur bij ondernemingen die opereren op het gebied van arbeidsmarkt. Je hebt inzicht in marktontwikkelingen en technologische mogelijkheden. Je weet concepten en ideeën overtuigend om te zetten in uitvoering met drive voor resultaat en groei. Je beweegt je gemakkelijk in diverse gezelschappen en beschikt bij voorkeur over een goed netwerk in de regio.

Aanbod

Media Groep Limburg biedt je fantastische uitdaging bij een toonaangevend mediabedrijf met veel verantwoordelijkheid, creatieve inbreng en vrijheid in een sterk veranderende markt. Een prima salaris, een compleet arbeidsvoorwaardenpakket, jaarcontract met een fulltime werkweek en volop ontwikkelingsmogelijkheden maken het plaatje compleet.

Inlichtingen

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Elise Lansu, recruiter van MGL: 06 – 23 909 009. Solliciteren doe je middels het uploaden van je motivatie en cv (voorzien van een foto) via de sollicitatiebutton hieronder.

Zelf geen interesse, deel dan deze vacature